HÄR HAR VI SAMLAT LITE INSPIRATION & ROLIGA
RECEPT

December 31, 2016
Grönkålspizza med chili och citron
Att grädda våran pizzabotten är enkelt, gör så här:
1. Värm upp ugnen till 250 C med en bakplåt eller pizzasten
2. Packa upp en pizzabotten och låt tina om den är fryst sedan innan
3. Garnera och toppa din pizza med önskade ingrediense:
DU BEHÖVER:
-
2 dl crème fraiche
-
4-5 klyftor vitlök
-
200 g grönkål
-
1 msk chiliflakes
-
3 bollar mozzarella
-
50 g pinjenötter
-
2 msk olivolja
-
1 citron, skal
GÖR SÅ HÄR:
-
Skiva vitlöken mycket tunt. Riv mozzarella i bitar.
-
Dela grönkålen i mindre bitar och massera den med 1 msk olivolja i någon minut.
-
Smeta på 1 dl crème fraiche på varje botten och fördela mozzarellan jämt på båda pizzorna. Toppa med vitlök, grönkål, pinjenötter och chiliflakes.
-
Baka i ugnen tills pizzan är gyllene. Ta ut och servera med lite ringlad olivolja och rivet citronskal på!
October 26, 2017
En krispig och krämig pizza som får en extra god smak med ajvar i grunden.
Att grädda våran pizzabotten är enkelt, gör så här:
1. Värm upp ugnen till 250 C med en bakplåt eller pizzasten
2. Packa upp en pizzabotten och låt tina om den är fryst sedan innan
3. Garnera och toppa din pizza med önskade ingrediense:
DU BEHÖVER:
-
ca 1,5 dl ajvar från Podravka
-
1 zucchini
-
1 burk majs
-
200 g buffalomozzarella
-
ruccolasallad att toppa med
-
syrad rödlök att toppa med
-
pizzakrydda
GÖR SÅ HÄR:
-
Fördela ajvar över bottnarna och toppa med skivad zucchini, majs och buffalomozzarella. Krydda med svartpeppar och pizzakrydda.
4. Lägg pizzan på ugnsformen/pizzasten och grädda tills osten smält
5. Ta ut pizzan och låt stå i några sekunder, hugg in och njut av din härliga kreation.
December 31, 2016
Pizza med kantareller och mozzarella
Att grädda våran pizzabotten är enkelt, gör så här:
1. Värm upp ugnen till 250 C med en bakplåt eller pizzasten
2. Packa upp en pizzabotten och låt tina om den är fryst sedan innan
3. Garnera och toppa din pizza med önskade ingrediense:
DU BEHÖVER:
-
1 burk tomatsås (pizzasås)
-
125 g mozzarellaost
-
1 tsk färsk timjan eller torkad
-
salt
-
peppar
-
500 g kantareller
-
2 msk smör eller margarin
GÖR SÅ HÄR:
-
Skiva mozzarellan. Bred på tomatsås och fördela mozzarella över. Krydda med timjan, salt och peppar. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter.
-
Rensa kantarellerna. Hetta upp en stekpanna och fräs svamparna i matfett. Smaksätt med salt och peppar. Lägg kantarellerna på pizzorna och servera.
4. Lägg pizzan på ugnsformen/pizzasten och grädda tills osten smält
5. Ta ut pizzan och låt stå i några sekunder, hugg in och njut av din härliga kreation.
