top of page
LOGO1.png

STORY'N

YEAH.... IT'S A TRUE STORY!

Namnlös_design.png
Namnlös_design.png

FAZANA

Pizza sedan 1976!

Så, vet ni vad som är den bästa känslan i världen? Att få förverkliga sin dröm. Det var precis vad som hände med oss på Tony's Pizza. Allt började för mer än 40 år sedan, när vår far, Danne Gerasovski, grundade Pizzeria Fazana i Nyköping. Han hade en passion för pizza och ville sprida den kärleken till Nyköpingsborna.

Under åren som följde lärde vi oss allt vi kunde om pizzabakning, från hur man blandar den perfekta degen till att grädda den till perfektion i stenugn. Vårt mål var att alltid leverera den högsta kvaliteten på vår pizza, och vi var stolta över att ha så många lojala kunder som besökte oss under 43 år.

Men det var en dag för några år sedan, när sonen Tony hade en idé som skulle förändra allt. Han ville skapa en premium pizza som skulle säljas i frysdisken till ICA-handlare lokalt i området. Vi insåg att detta var en fantastisk möjlighet att nå ut till ännu fler människor, och började genast arbeta på projektet.

Efter många sena nätter och timmar i pizzerian, lyckades vi skapa den perfekta pizzan - med de bästa råvarorna och den mest utsökta smaken. Och det bästa av allt var responsen från våra kunder - de älskade den!

Men det var bara början på vår resa. Efterfrågan på vår pizza fortsatte att öka, och vi insåg att vi behövde en större lokal för att möta efterfrågan. Det var då vi bestämde oss för att etablera en ny produktionslokal i Nyköping.

Vi har nu tillräckligt med plats och resurser för att förverkliga våra drömmar.

Vi är så stolta över vårt arbete och vår passion för pizza. Vi älskar att skapa något som människor kan njuta av, och vi hoppas att våra pizzor kan göra skillnad i människors liv.

 

Vem vet vad framtiden har att erbjuda, men vi är redo för allt.

FABRIKEN

Nu bakar vi 20.000 pizzor om dagen!

Hos oss handlar det om äkta kärlek till pizza. Vi tror på att allt börjar med den perfekta degen. Därför bakar vi alla våra pizzor för hand och gräddar dem varsamt i en stenugn, tills varje pizza blir en krispig och smakrik mästerverk.

 

Vår fabrik är redo att ta sig an dagens utmaningar!

Med en imponerande kapacitet på 20 000 pizzor om dagen, och ett eget fryslager som rymmer hela 400 pallplatser, ser vi till att alltid hålla en hög kvalitet på våra produkter. Vi är så stolta över vår anläggning som stod klar i april 2015, där vi också har uppnått både Ekocerifiering och IPcerifiering.

Med en total yta på 2700 m2 har vi gott om utrymme att arbeta på. Vår maskinpark är toppmodern, och vi tar hand om hela tillverkningsprocessen, från degen som ska jäsas till att pizza toppas och gräddas. Våra kunder finns över hela Sverige, och vi levererar alltid genom våra pålitliga grossister och samarbetspartners, du hittar våra produkter i Dagligvaruhandeln bland välkända kedjor, restauranggrossister och conviniencebutiker.

För oss är kvalitet allt, och vi är noga med att välja rätt leverantörer som kan upprätthålla samma höga standard som vi själva. Vi arbetar till större delen med svenska företag och råvaror för att minska vår klimatpåverkan. Under 2019 producerade vi omkring 400 000 pizzor, och under 2024 hoppas vi nå upp till hela 4 000 000 pizzor.

 

Vi är passionerade om vår pizza, och hoppas att du kommer att älska den lika mycket som vi gör.

NÅGRA AV VÅRA VÄNNER

#pizzamakesyoubeautiful

bottom of page