STORY'N

FAZANA

Pizza sedan 1976!

Pizzeria Fazana har funnits i Nyköping sedan den 5:e september 1976. Danne Gerasovski grundade företaget och än idag finns han på plats bland degarna. Under 2011 deltog sonen Tony Gerasovski i Svenska mästerskapet för pizzabakning. Med en första-plats titulerades Tony Sveriges bästa pizzabagare under 2011.

 

Tony fick en ide på en söndag, att baka en premium pizza som sedan skulle säljas i frysdisken till handlare lokalt i området. Sagt och gjort började projektet under 2013 och  slutfördes i Februari 2014. Nu hade Tony's pizza hamnat i lokala frysdisken och fick en riktigt bra respons från kunderna. Det blev sena nätter med bakande på Fazana och efterfrågan ökade hela tiden. Fortsättningen blev att utveckla Sveriges första ekologiska pizza i frysdisken, arbetet bakom det nya projektet fick en fantastisk uppmärksamhet på regional nivå och v20 2015 ska dom första Ekologisk pizzorna levereras ut i landets ICA-handlare. En ny produktionsplats i Nyköping står färdig att producera flera pizzor som ska avnjutas i landet med namnet FOODSTER AB.

FABRIKEN

Nu kan vi producera 4000 pizzor om dagen!

På fabriken bakar vi pizza hela dagarna. Idag har vi en kapacitet om 4000 pizzor om dagen. Vi lagrar hos oss i eget fryslager som rymmer 400 pallplatser. Anläggningen blev klar i April 2015 med Ekocerifiering och IP-cerifiering. Fabriksytan är totalt 1200 m2. Idag levererar vi pizzor runt om i hela landet till ca 300 butiker på Dagligvaruhandeln däribland ICA och Citygross.

 

Sedan hösten 2015 har vi satsat en hel del på Foodservice där vi kan erbjuda restuarnger och festivaler ett komplett pizzakoncept, bland våra kunder hittar man idag bland sveriges största festivaler och restauranggrossister.

 

Vintern 2016 öppnade vi upp möjligheterna till ett EMV sortiment där vi kan hjälpa olika aktörer att skapa sina egna pizzaprudukter efter önskemål, bland våra kunder finns restaurangrossister och aktörer inom Dagvligvaruhandeln som vi påbörjat samarbete med där vi tillverkar allt från degämnen till färdiga pizzor. Hör av dig så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just dig med ett lyckat pizzakoncept.

VÅRA VÄNNER

ADRESS

FOODSTER AB

IDBÄCKSVÄGEN 12

61138 NYKÖPING,

SVERIGE

NYHETSBREV

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2019 by Foodster.

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle