LOGO1.png

STORY'N

YEAH.... IT'S A TRUE STORY!

Namnlös_design.png
Namnlös_design.png

FAZANA

Pizza sedan 1976!

Allt startade på Pizzeria Fazana i Nyköping den 5:e september 1976. Danne Gerasovski, grundare av pizzerian är än idag på plats bland degarna.

Att pizza går i våra ådror kanske inte är så konstigt nu över 40 år i pizzabranschen.

Under 2011 deltog sonen Tony Gerasovski i Svenska mästerskapet för pizzabakning. Med en första-plats titulerades Tony Sveriges bästa pizzabagare under 2011 och där börjar resan för Tony’s pizza.

 

Tony fick en ide på en söndag, att baka en premium pizza som skulle säljas i frysdisken till ICA handlare lokalt i området. Sagt och gjort började projektet under 2013 och slutfördes i Februari 2014. Nu hade Tony’s pizza hamnat i lokala frysdisken och fick en riktigt bra respons från kunderna. Det blev sena nätter med bakande på Fazana och efterfrågan ökade hela tiden vilket gjorde att en större lokal krävdes för att hinna med alla beställningar.

 

Under slutet av 2015 etablerades en ny produktionslokal i Nyköping 10 minuter från Fazana, nu har Tony både plats och resurser att förverkliga sina drömmar.

FABRIKEN

Nu kan vi producera 10.000 pizzor om dagen!

Alla våra pizzor är handbakade och gräddade i stenugn.

 

Fabriken har en kapacitet om 10 000 pizzor om dagen. Vi lagrar hos oss i eget fryslager som rymmer 400 pallplatser. Anläggningen blev klar i April 2015 med Ekocerifiering och IPcerifiering.

 

Fabriksytan är totalt 1200 m2. Maskinparken ärfullt utrustad där vi tillverkar allt från degen som ska jäsas, bakas ut sedan gräddas och toppas upp. Kunderna finns i hela Sverige, allt från servicehandeln till mindre campingplatser. All distribution sker via våra grossister och samarbetspartners såsom Martin & Servera, Menigo 7-eleven och Hemglass.

 

Samtliga leverantörer genomgår en bedömning för att vi ska säkerställa kvalitet, logistik och spårbarhet. Med vårat hållbarhetsarbete arbetar vi uteslutande med Svenska företag och råvaror. Under 2019 producerar fabriken ca 400 000 pizzor och 2020 förväntas produktionen bli uppemot 900 000 pizzor.

NÅGRA AV VÅRA VÄNNER

#pizzamakesyoubeautiful